Skovbørnehaven

Skovbørnehaven

Skovbørnehaven

Telefon Telefon: 56 92 44 90
E-mail

 

Skovbørnehaven er en børnehave i Rønne med plads til 16 børn. Adressen er Vibegårdsvej 14, 3700 Rønne

 

Natur- og Skovbørnehuset er en integreret institution for børn i alderen 0 - 6 år.

Vores børnehus blev indviet juli 2016 - vi bor for enden af Vibegårdsvej, på en skøn naturgrund lige op ad Rønne Plantage. Rønne Plantage byder på en alsidig natur som bøgeskove, fyrskove, løvtræsskove, granskove, enge og små søer, kæmpestore klatresten og et rigt dyreliv.

Natur- og Skovbørnehuset har udelivet i naturen som rammen om børnenes hverdag. Vi er ude i naturen hver dag hele året rundt. Vuggestuebørnene er ude alt efter behov og alder. Børnene får mulighed for at fornemme og forstå de skift, der er mellem årstiderne. De får kendskab til naturen med respekt for alt liv og danner en bevidsthed for miljøet. Naturen inspirerer og giver fantasien frit spil. Børnene får ved leg og aktiv brug af deres krop og sanser dannet grobund for indlæring.
Derudover kombineres udelivet med mulighed for et kreativt indemiljø om morgenen og om eftermiddagen.

Børnehuset fik i oktober 2018 en helt ny legeplads udført i robinietræ, et naturligt holdbart materiale, som passer godt ind i den naturprofil vi har.

Forældrene har stemt ja til den kommunale frokostordning og det betyder at Børnehuset pr. januar 2021 vil have madordning, desværre er vores nye produktionskøkken forsinket og indtil det står færdigt, har forældrerådet besluttet at vi fortsætter med madpakker.

Praktisk information
Børnene i Natur og Skovbørnehuset skal være mødt kl.: 9:00

Morgensamlingen starter kl. 9:00, her får børnene information om dagens aktiviteter, vi har fokus på sprogstimulering i gruppen, der arbejdes med at kunne modtage kollektive beskeder og det at vente på tur (at kunne udsætte sit behov), at lytte til hinanden.

Det er også til morgensamlingen at børnene prøver at turde "være på" f. eks. den der deler rugbrød ud eller tæller hvor mange der er, hvem holder fri idag eller hvem er syg…være den der vælger de sange der skal synges eller vælger rim/remser.

For at børn og personale ikke bliver forstyrret til morgensamlingen, tage vi ikke telefonen i tidrummet mellem kl. 9:00 og kl. 9:30.

Vi har 2 børnehavegrupper (Ugler og Svaner). Vores vuggestuegruppe hedder (Mariehøns (de yngste)/Skovskrubber (de ældste))

Uglerne og Svanerne er på tur 4 dage om ugen (mandage, tirsdage, onsdage og torsdage).

Vuggestuen er tur-aldersopdelt, således at de ældste vuggestuebørn (Skovskrubber) er på tur 3 dage om ugen (tirsdage, onsdage og torsdage), de yngste vuggestuebørn er ude eller på tur alt efter behov. Vi har en fast fælles bål-dag (om mandagen).

Om fredagen er vi hjemme på legepladsen, hvor vi holder fælles morgensamling for hele Børnehuset. Fredagen er også den dag, hvor personalet på skift holder stuemøder, her gennemgås børnenes trivsel og der planlægges aktiviteter/ture for de næste to uger.

Eftersom vi er ude i al slags vejr året rundt, er det vigtigt at børnene har deres udstyr i orden (regntøj, gummistøvler, flyverdragt, termotøj...m.m.)

Når jeres barn starter i Børnehuset vil I (forældre) få mere information.

Velkommen til Bornholms bedste Børnehus.

Rediger oplysninger

ÅbningstiderADRESSE

Vibegårdsvej 14, 3700 Rønne

Se Rutevejledning til bil - eller Rejseplanen til tog og bus

Adresse

Vibegårdsvej 14

3700 Rønne

Se Rutevejledning til bil

Se Rejseplanen til tog og bus