Børnehuset Sundby Algård

Børnehuset Sundby Algård

Børnehuset Sundby Algård

Telefon Telefon: 32 58 79 05
E-mail

 

Børnehuset Sundby Algård er en selvejende integreret institution (vuggestue og børnehave) i København S med plads til 115 børn. Adressen er Jens Warmings Vej 75, 2300 København S

 

Børnehuset Sundby Algård er en integreret daginstitution med børn i alderen 0 - 6 år. Vi ligger lige ved Sundby Idrætspark.
Vi er en af de 8 institutioner i Københavns Kommune, der har udvidet åbningstid. Vi har åbent fra kl. 6 - 18.
Vi har 8 stuer fordelt i en vuggestueafdeling med 4 stuer, en børnehaveafdeling med 3 stuer samt en basisgruppe.
Vi har tre gode og ret grønne legepladser. Alle stuer har direkte udgang til legeplads, ligesom alle stuer består af 2 - 3 rum. Dette betyder, at det er nemt at dele børnene op i mindre grupper ude som inde i forbindelse med spisning og aktiviteter med en voksen og til at skabe gode og uforstyrrede legemuligheder for børnene.
Hvor stiller forældre klapvogne, løbecykler m.m.
Vi arbejder med ugeplaner, og vi har fokus på at opdele børnene i mindre grupper, så vi blandt andet styrker et godt miljø for fordybelse, relationer, medbestemmelse og leg.
Stuerne er opdelt med forskellige læringsrum, hvor det er muligt for børnene at lege og fordybe sig. Vi prioriterer at have legetøj og bøger i børnenes "nå-højde", så børnene kan nå uden at skulle spørge en voksen.
Vi har såvel kreativt værksted som tumlerum for både vuggestuen og børnehaven. Vi har et sprogrum og et fordybelsesrum, vi har mulighed for at låne fritidshjemmets legeplads og fritidsklubbens sal. Vi har samarbejde med Dyrelegepladsen i Urbanplanen og samarbejde med fritidshjemmet, når vi laver aktiviteter for børnehavens storegrupper.
Vi er et hus, der har mange mindre rum og vi arbejder i øjeblikket med at få skabt flere fordybelsesrum, fx en er der ideer om at lave en lille lejlighed, et bibliotek og måske et science-rum.
Vi har fuld forplejning med god og nærende økologisk mad, hvor der serveres morgenmad, formiddagsmåltid, frokost, eftermiddagsmad og lidt mad sidst på eftermiddagen.
Alle stuer undtagen stuen for de mindste vuggestuebørn arbejder med Maryfondens "fri for mobberi", hvor vi fx arbejder med lege, massage og samtaler om, hvordan man er en god ven og hvordan man altid skal hjælpe sine kammerater, hvis de har brug for hjælp.
Vi arbejder aldersintegreret på stuerne, men arbejder også med aldersopdelte grupper på tværs af stuer i både børnehave og vuggestue. På den måde kan leg og aktivitet blive målrettet den pågældende aldersgruppe, hvor børnene får aldersrelevante udfordringer og ikke mindst får venner på tværs af huset.

Rediger oplysninger

ÅbningstiderADRESSE

Jens Warmings Vej 75, 2300 København S

Se Rutevejledning til bil - eller Rejseplanen til tog og bus

Adresse

Jens Warmings Vej 75

2300 København S

Se Rutevejledning til bil

Se Rejseplanen til tog og bus