Tyttebærhuset

Tyttebærhuset

Tyttebærhuset

Telefon Telefon: 29 28 32 22
E-mail

 

Tyttebærhuset er en selvejende børnehave i Silkeborg med plads til 53 børn. Adressen er Julsøvej 118, 8600 Silkeborg

 

Vi er også en Skovbørnehave:

Vi har et hus ved Hattenæs som hedder ”Blåbærhuset”. Her kommer børnene og de voksne ca. 1/3 af deres børnehave tid. Huset ligger i skoven og tæt på søen. Det giver et særligt pædagogisk perspektiv, at børnene er i tæt kontakt med naturen.

I skovhuset er der særlig tid og ro til samvær, nærvær og fordybelse.
Vores mål er, at give børnene forståelse for sammenhænge i naturen og opleve den værdi naturens repræsenterer.

Der skal gives tid til fordybelse. Børn lærer bedst, hvis de kan mærke, at den voksne selv brænder for det der formidles og er nærværende. Vi må derfor tilstræbe, at den enkelte voksne kan arbejde med det han/hun finder interessant i forhold til husets læreplan.

Vi lægger vægt på at ”sysle”, dvs. at være aktiv som voksen og barn, at have noget meningsfyldt at lave. Det kan være små arbejdsopgaver i køkkenhaven eller på legepladsen, det kan også være at hjælpe med at bage m.m. Syslepædagogik giver mulighed for både at gå foran barnet (mesterlære) gå ved siden af (at lave noget sammen) og gå bagved (at skabe tryghed)

Vi lægger vægt på, at støtte børnene i at skabe gode relationer til jævnaldrene. Vi lader børnene lege og være i fællesskaber med alderssvarede aktiviteter og udfordringer. På denne måde styrkes barnets alsidige personlige udvikling.

Se mere på vores hjemmeside.

Rediger oplysninger

ADRESSE

Julsøvej 118, 8600 Silkeborg

Se Rutevejledning til bil - eller Rejseplanen til tog og bus

Adresse

Julsøvej 118

8600 Silkeborg

Se Rutevejledning til bil

Se Rejseplanen til tog og bus